Actueel

Kennismodule Omgevingswet voor nieuwe raadsleden


De Omgevingswet bevat belangrijke sturingsinstrumenten. Deze zijn bedoeld om te sturen op de kwaliteit van de fysieke leefomgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de omgevingsvisie, algemene rijksregels, het omgevingsplan, de omgevingsvergunning en het projectbesluit. Voor nieuwe en bestaande raadsleden is het van belang om inzicht te hebben in de nieuwe Omgevingswet en de sturingsinstrumenten.

Gratis online cursus Omgevingswet

Inzicht krijgen in de nieuwe Omgevingswet is belangrijk voor raadsleden, Maar dat valt niet mee door de enorme omvang van de wet. Voor raadleden is daarom een gratis online cursus ontwikkeld waarbij je de essentie van de Omgevingswet in zes korte lessen leert. De cursus is ontwikkeld voor raadsleden, maar ook interessant voor anderen. Je vindt de cursus op het leerplatform voor raadsleden: https://www.leerplatformraadsleden.nl/Omgevingswet

 

Cursussen en webinars

Kijk voor meer cursussen en webinars over de Omgevingswet op www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl of www.vng.nl. Je mag je vraag ook altijd aan ons stellen: defrieseaanpak@fryslan.frl.

 Terug naar overzicht

20 april 2022

Deel dit: