Actueel

Meters maken in werkgroep DSO


Naast de enorme verandering die de Omgevingswet met zich meebrengt, is het ook een tijd waarin personele capaciteit schaars is terwijl er steeds meer taken bij komen voor overheden.

Kortom: de beschikbare tijd voor oefenen en voorbereiden is schaars. Wat we doen voor de implementatie moet praktisch en helder zijn. En dat is wat betreft het Omgevingsloket goed gelukt met al die dierentuin en dierenpension werkplaatsen die we hebben georganiseerd. Dit begon als een leuk idee van de gemeente Smallingerland is door het overgrote deel van de gemeenten overgenomen als oefening. Allemaal met een eigen invulling, want dat mag en kan. Meters maken met de vraagstukken die in de praktijk spelen.

DSO expert Anneke Dierkx vertelt: “Ik ben onder de indruk van de energie, aanpak en expertise bij de betrokken medewerkers in Fryslân. Ik kijk ernaar uit om na de zomer mooie stappen met interbestuurlijk samenwerken en de planketen te maken. Dank je wel Friese aanpakkers! En blijf me van feedback voorzien, want daar kan ik binnen het programma aan de slag met de omgevingswet ook weer mee aan de slag.”

Vragen en reacties kun je richten aan defrieseaanpak@fryslan.frl.

 Terug naar overzicht

14 juli 2022

Deel dit: